10/12/2013-Εκστρατεία Ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία της Έδεσσας (ημέρα δεύτερη)

Πληροφορίες

Επίσκεψη σε: Δημοτικά Σχολεία της Έδεσσας

Περιγραφή

Από τη Δευτέρα 09/11 έως και την Πέμπτη 12/11 ο Δήμος Έδεσσας, η Ομάδα Εθελοντών Καταφυγίου Έδεσσας και η Ομάδα της SAPT Hellas (ΜΚΟ – Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας) ξεκινούν μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας ως προς τα προβλήματα που συναντούν οι αδέσποτοι σκύλοι, για την υιοθεσία τους και για τη θεραπευτική επαφή με τα αυτούς.
Το απόγευμα της Τρίτης 10-12-2013 έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε ενήλικους, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες από τα μέλη του SAPT (Τίτλος ομιλίας : «Σκύλος, και μάλιστα ημίαιμος και πρώην αδέσποτος: ένας … άγνωστος φίλος και θεραπευτής»), την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δανάη Τριγωνάκη και τον Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ κ. Λάζαρο Σιάντση και θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές δυνατότητες της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα.
Η στόχευση του προγράμματος ενημέρωσης είναι να ενημερωθούν τα παιδιά σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Επιπρόσθετα, θα γίνει ενημέρωση για ειδικές πτυχές του θέματος όπως η παρουσίαση του κοινωνικού που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/560769707334611/560901783988070/?notif_t=plan_mall_activity