Μπίγκλα

Πληροφορίες

Περιγραφή

Βρίσκομαι έξω από έναν φούρνο, με τράβηξαν εδώ οι εξαίσιες μυρωδιές. Δεν θυμάμαι πως βρέθηκα εδώ, ξέρω όμως ότι είμαι μικρή και πεινάω πολύ. Μυρίζω γύρω-γύρω και γλύφω κάτι ψίχουλα που έχει κάτω για να χορτάσω. Δεν νομίζω να τα καταφέρω, αλλά δεν χάνω την ελπίδα μου.

Ξαφνικά, ακούω θόρυβο δίπλα μου. Με πλησιάζει λίγο μια κοπέλα και μου απλώνει το χέρι. Η πρώτη μου αντίδραση είναι να κάνω πίσω, όμως αμέσως αλλάζω γνώμη και πάω κοντά της θαρρετά, κουνώντας την ουρά μου και κολλώντας τα αυτιά στο κεφάλι μου. Εκείνη κάτι μου λέει με ήπιο και γλυκό τόνο, με παίρνει στην αγκαλιά της και φεύγουμε. Για πότε βρέθηκα στο σπίτι της, ούτε που το κατάλαβα! Εκεί γνώρισα την νέα μου φίλη την Λιζέλ, και μετά από λίγο γίναμε φίλες. Πώς μου αρέσει να πηδώ πάνω της και να την αρπάζω με τα μπροστινά μου πόδια!

Η νέα μου «μαμά», Αθηνά μου είπε ότι την λένε, με ονόμασε Μπίγκλα γιατί έχω λίγο μπιγκλάκι μέσα μου. Μου λέει να κάνω υπομονή και ότι θα μου βρει μία οικογένεια που θα με αγαπάει όπως μου αξίζει. Όμως όσο περνάει ο καιρός, ούτε εγώ θέλω να φύγω ούτε εκείνη θέλει να με αφήσει. Έτσι τελικά μένω. Τι χαρά! Μαζί με την Αθηνά και την Λιζέλ έχουμε γίνει φοβερό τρίο! Πηγαίνουμε βόλτες στο δάσος, παίζουμε και τρέχουμε, και δεν μας λείπει τίποτα! Τώρα τελευταία μάλιστα, φόρεσα ένα ωραίο κίτρινο γιλέκο και πήγα επίσκεψη σε έναν χώρο που μαζεύονται πολλά παιδάκια, σχολείο το λένε. Αργότερα άρχισα να πηγαίνω και σε άλλα μέρη, με παιδιά πάλι ή μεγάλους, που μου φέρονται λίγο διαφορετικά αλλά τους κάνω πολύ κέφι, αισθάνομαι ότι με χρειάζονται πολύ. Μου γενικά αρέσουν τα παιδάκια, γιατί αν σηκωθώ στα πίσω πόδια μου τα φτάνω και μπορώ να τους δώσω όσα φιλιά θέλω… ή μάλλον όσα με αφήσουν!

Που και που περνάμε από εκείνο τον φούρνο που έψαχνα φαγητό τότε, παλιά. Εκεί μερικές φορές βλέπω έναν σκύλο που μου μοιάζει πολύ και είμαι σίγουρη ότι είναι αδελφός μου. Τριγυρίζει ακόμη εκεί, φαίνεται να έχει προσαρμοστεί στην ζωή του δρόμου. Αναρωτιέμαι αν είχα και άλλα αδέλφια και αν κάποια από αυτά ήταν τυχερά όπως εγώ. Εύχομαι να είναι όλα τους καλά, και οι άνθρωποι να τους φερθούν με αγάπη.