Μορφή

Πληροφορίες

Περιγραφή

Η Μορφή ήταν από τα λίγα πλάσματα με τόσο ταιριαστό όνομα!!! Πραγματικά «μορφή» σκύλου!

Η ιστορία της ξεκινάει κάπως έτσι…

Μια μέρα που ο Παναγιώτης περνούσε μπροστά από ένα βενζινάδικο σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ξαφνικά βλέπει ένα μικροσκοπικό πλασματάκι να πετιέται από το βενζινάδικο στη μέση του δρόμου, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος από διερχόμενα αυτοκίνητα. Με κίνδυνο ατυχήματος, ο Παναγιώτης πρόλαβε και σταμάτησε το δικό του αμάξι, κατέβηκε και άρπαξε ένα κουτάβι περίπου 2 μηνών από τις ρόδες του επόμενου οχήματος που ερχόταν με ταχύτητα! Μπήκε στο αυτοκίνητο του ξανά, με παρέα αυτή τη φορά. Μία παρέα που τον κοίταζε στα μάτια και του έλεγε με θράσος: «Εσύ θα γίνεις ο κηδεμόνας μου! Πάει και τελείωσε». Την συνέχεια την φανταζόμαστε όλοι …

Όσο η Μορφή μεγάλωνε γινόταν όλο και πιο τρυφερή, αλλά και πολύ ζωηρή! Και όσο έκανε τον Παναγιώτη να θυμώνει κάποιες φορές με τις αταξίες της, τόσο τον έκανε να την λατρεύει με τα πανέξυπνα κόλπα της. Ο χαρακτήρας της ήταν μια γλυκιά πρόκληση σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά συνέβη και ένα παράδοξο γεγονός κατά την ανάπτυξη της! Μέχρι κάποια ηλικία ήταν ένα κουτάβι που ψήλωνε κανονικά και όλοι περίμεναν να γίνει ένα μεσαίου μεγέθους, σε ύψος, σκυλάκι. Όμως σε κάποιο σημείο σταμάτησε να ψηλώνει! Και άρχισε να μακραίνει!!! Ήταν πραγματικά αστεία ακόμα και η σωματική της διάπλαση!

Ένα υπέροχο και πολύ ιδιαίτερο ημίαιμο terrier που, παρόλο το μικρό μέγεθος, κατάφερνε να έχει ένα πολύ ψηλό … ανάστημα!

Η Μορφή διεκδίκησε το δικαίωμα της να επιβιώσει και ο Παναγιώτης της το προσέφερε απλόχερα, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη! Ήταν αχώριστοι και κατάφερναν να δείχνουν την αγάπη τους ο ένας προς τον άλλον με έναν τρόπο που πολλοί θα ζήλευαν. Μπράβο τους!

Το καλοκαίρι του 2010 η Μορφή έφυγε από τον κόσμο από σοβαρότατη και πολύ σπάνια και επιθετική μόλυνση από ερλίχια, ενώ οι εξετάσεις της μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν άψογες. Θα μας λείψει απίστευτα, η παρουσία της, η … μορφή της, η ματιά της, τόσο διερευνητική και ζωντανή, ο μοναδικός χαρακτήρας της. Και, φυσικά όπως η Μορφούλα ήταν και θα είναι πάντα στην καρδιά μας, έτσι και θα ποζάρει πάντα ανάμεσα στις φωτογραφίες των σκύλων της ομάδας μας, στην οποία προσέφερε τόσα πολλά …