News by SAPT Hellas

Read in detail ....

Why we should never abandon pets (two videos)

Μια συγκινητική διαφήμιση της “ANIMAL PROTECTION AMSTERDAM”

Ένα πολύ πολύ ωραίο ΒΙΝΤΕΟ/ΣΠΟΤ  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και της ΤΕΔΚ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”. Διαβάστε λεπτομέρειες πιο κάτω και οπωσδήποτε δείτε το σποτάκι, είναι πολύ, πολύ καλό.

 

ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΤΕΔΚ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 31/12/09
Σποτ για τα ζώα
Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών

Στη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σποτ για την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε ό,τι αφορά τη μεταχείριση των ζώων συντροφιάς προχώρησαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και η ΤΕΔΚ, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η προστασία των ζώων”.
Το σποτ, που παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο Νομαρχιακό Μέγαρο, θα προβάλλεται δωρεάν από τα δύο τοπικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αντινομάρχης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι και η συμπεριφορά που επιδεικνύουμε όλοι εμείς απέναντι στα ζώα. Εδώ, στα Χανιά, δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη στάση που κρατάμε, ευτυχώς λίγοι. Συχνά γινόμαστε δέκτες παραπόνων, αλλά και αυτόπτεις μάρτυρες κακοποιημένων ζώων, σκοτωμένων ζώων στους δρόμους, δεμένων σκυλιών σε βαρέλια, παρατημένα κάτω από τον ήλιο και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες».
Ο κ. Κουκιανάκης επεσήμανε ότι «επιθυμία μας, λοιπόν, είναι, σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ, και με το σποτ που δημιουργήσαμε, διάρκειας δυόμισι λεπτών, να στείλουμε τα μηνύματα στην κοινωνία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και τους λιγοστούς εκείνους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν κατανοούν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές προσβάλλουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα του τόπου μας και δυσφημούν τουριστικά το νησί μας στο εξωτερικό».
Ο κ. Κουκιανάκης ευχαρίστησε όλους όσοι «συντέλεσαν στη δημιουργία του σποτ: το Φιλοζωικό Σωματείο του Νομού, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλη Αεράκη, τον ηθοποιό Αλέξανδρο Σταυράκη και ιδιαιτέρως τον σκηνοθέτη μας, τον Βαγγέλη Καλαϊτζή, ο οποίος με μεράκι και όρεξη σκηνοθέτησε το σποτ, δίδοντας την ευαισθησία που πρέπει, προκειμένου να αποδώσει καρπούς η όλη ενέργεια». Τέλος, ευχαρίστηκε τα τηλεοπτικά μέσα του Νομού, με την «ευγενή χορηγία των οποίων θα πετύχουμε τους σκοπούς από κοινού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΤΕΔΚ Ν. Χανίων, Γιάννης Κοτσιφάκης τόνισε ότι «το σποτ ευαισθητοποίησης των δημοτών όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, της ΤΕΔΚ Ν. Χανίων και των φιλοζωικών σωματείων. Πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια καλά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Κοτσιφάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει την προσωπική ευθύνη που φέρει κάθε πολίτης, ο οποίος αποκτά ένα ζώο συντροφιάς και στη συνέχεια το εγκαταλείπει. «Πέρα από την αστυνόμευση και τα σποτάκια, θα πρέπει όλοι μας να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τα κοινά προβλήματα μέσα στην κοινωνία», ανέφερε.
Ερωτηθείς από τα «Χ.Ν.» αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το καταφύγιο ζώων, ο κ. Κοτσιφάκης απάντησε: «Σχετικά με το καταφύγιο δεν υπάρχει τίποτα. Τώρα έχουμε οικονομική κρίση. Θα δούμε».
Ο αντιδήμαρχος Χανίων, Βαγγέλης Σαματάς υπογράμμισε πως «πιστεύοντας ότι αυτό το σποτάκι θα βοηθήσει, το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ως Δήμος Χανίων. Γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και μεγάλο πρέπει να σκύψουμε όλοι οι πολίτες να το λύσουμε. Το πρόβλημα εμείς το δημιουργούμε, εμείς πρέπει να το λύσουμε. Αυτό το σποτάκι θα βοηθήσει να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι, που νομίζουν ότι τα ζωάκια που παίρνουν είναι παιχνίδια. Δεν είναι παιχνίδια. Πρέπει να τα προστατεύουμε και όχι να τα αφήνουμε στους δρόμους».
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», Νατάσα Μπομπολάκη δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον νομάρχη Χανίων, κ. Αρχοντάκη, που απεδέχθη αμέσως την πρόταση του Συλλόγου μας. Να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουκιανάκη, ο οποίος υλοποίησε άμεσα την πρόταση αυτή για το σποτάκι ευαισθησίας, την ΤΕΔΚ Χανίων, που συνέβαλε σε αυτό το θέμα και ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη κ. Καλαϊτζή, με τον οποίο συνεργαστήκαμε άψογα για να φτιαχτεί αυτό το πολύ ωραίο σποτ, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε πολλά μέρη της Ευρώπης (youtube) και παρακαλούμε όλα τα κανάλια να μην παίζεται αυτό μόνο την περίοδο των γιορτών, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μιας και το πρόβλημα στον Νομό μας, στην πόλη μας, είναι ιδιαίτερα οξύ».
Η κα Μπομπολάκη ζήτησε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων να ανταποκριθεί και στο αίτημα που έχει υποβάλει ο Σύλλογος για την επίσκεψη ειδικού συνεργάτη στα δημοτικά σχολεία του Νομού, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης των παιδιών σε ό,τι αφορά τα ζώα.
Τέλος, ο σκηνοθέτης, Βαγγέλης Καλαϊτζής ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ήταν εύκολη η δημιουργία του σποτ, «γιατί είμαι ευαισθητοποιημένος σχετικά με αυτό, ήθελα να το κάνω, είχα μία ευκαιρία να πω κι εγώ τρία πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Βασικά, αυτό που ήθελα να κάνω με το σποτ ήταν να ξυπνήσω συναισθήματα, τα οποία -για μένα- σε πολλούς ανθρώπους είναι σε νάρκωση. Πιστεύω να πετύχει».

Leave a Reply

*