Τα νέα της SAPT Hellas

Διαβάστε αναλυτικά....

Επιμορφωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς για την «Φροντίδα και προστασία ζώων συντροφιάς»

ΘΕΜΑ: Επιμορφωτική Ημερίδα για την «Φροντίδα και προστασία ζώων συντροφιάς»

Στην Ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας και από άλλες περιοχές, εκτός της Δ’ Αθήνας (συμπλήρωση φόρμας στον σύνδεσμο πιο κάτω).

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της υπευθύνου Αγωγής Υγείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια των υπευθύνων Αγωγής Υγείας & Πολιτιστικών και το 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, δια του ΣΕΕ για την Αειφορία, στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Φροντίδα και προστασία ζώων συντροφιάς: Προσφορά ένδειξης πολιτισμού με παιδαγωγική, κοινωνική και ψυχοθεραπευτική ανταποδοτικότητα».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των εθελοντών και των σκύλων της SAPT Hellas (Stray Action- Pet Therapy Hellas) αλλά και εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΔΕ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές ή/και σχολικά προγράμματα που υλοποίησαν στα σχολεία τους σχετικές με το αντικείμενο.

Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες/ντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία:

► Α. Να πληροφορηθούν επί καλών πρακτικών και σχολικών προγραμμάτων τα οποία υλοποιήθηκαν σε σχολεία των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ Δ΄ Αθήνας:
● «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομάδας Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων», Δρ. Νομικού Χριστίνα, Διευθύντρια 7ου Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου.
● Εκπαιδευτικό Σενάριο με βάση το ποίημα “Παράπονο σκύλου” του Κρίτωνα Αθανασούλη, ΝΕΛ Α’ Γυμνασίου, Σουρίδη Παναγιώτα, Φιλόλογος, ΜSC στη Διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας, ΜΑ στην Εκπαιδευτική Ηγεσία.

► Β. Να ενημερωθούν από την Χριστίνα Οικονόμου, Γενική Διευθύντρια και Συν-ιδρύτρια SAPT Hellas στα παρακάτω θέματα:
● Τα προγράμματα της SAPT Hellas στα σχολεία (και στην Ειδική Αγωγή)
● Φροντίζω έναν σκύλο. Ιδιοκτήτες ≠ κηδεμόνες
● Παιδιά και σκύλοι, πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα
● Υιοθετώ, δεν αγοράζω
● Στειρώνω το σκύλο και τη γάτα μου. Όχι στην αναπαραγωγή
● Γνωρίζω έναν σκύλο (με πρακτικά παραδείγματα και βιωματική εκπαίδευση με τη βοήθεια των σκύλων της ομάδας
● Διάλογος-Ερωτήσεις/Απαντήσεις

► Γ. Να ενημερωθούν από τους Εύα Σιγανάκη, Ψυχολόγο, Τιμόθεο Σφακάκη, Ψυχοθεραπευτή, Εθελοντές SAPT Hellas για την Παιδαγωγική Διάσταση της Σχέσης μας με τα Ζώα: «Το ζώο είναι. Ο άνθρωπος γίνεται… Εάν μπορεί» (Μίλαν Κούντερα, Τσέχος Συγγραφέας).

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας (Δ/νση:Αιγέως 41-43, Καλλιθέα, τηλ.:2109422822, χάρτης), την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 17:00-20:00.
Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων και Επιλογής Εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στo σεμινάριo (μόνο ηλεκτρονικά) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://forms.gle/hokRbmr1R2Xfz7is9

(Συνιστάται η αντιγραφή και επικόλληση του συνδέσμου στη γραμμή διευθύνσεων του χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Mozilla, GoogleChrome, κτλ).

Τα κριτήρια επιλογής των επιμορφούμενων είναι:
α) η πρόθεση υλοποίησης προγραμμάτων με σχετική θεματολογία κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-20.
β) η σειρά προτεραιότητας με βάση τη χρονοσήμανση της αίτησής τους.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Δ΄ Διεύθυνσης.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές των Σχολείων να διασφαλίσουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών.

Leave a Reply

*