ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΣΩ.ΦΙ.Α)

Εσπερίδα ΣΩ.ΦΙ.Α (Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση σε Εσπερίδα του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (ΣΩ.ΦΙ.Α.)

061914120505SAPT1Δευτέρα 23/6/2014 ώρα 19:00-21:00

Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων

Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, 15124 Μαρούσι

Μέχρι στιγμής το Καταστατικό μας βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο και αναμένουμε τη λήξη όλων των διαδικασιών των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να ολοκληρωθεί  η αναγνώριση του Φιλοζωικού μας Σωματείου.

Επειδή όμως  θεωρούμε ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, εφόσον οι περιπτώσεις των αδέσποτων πληθαίνουν προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε έναν από τους στόχους που έχει τεθεί απ’ όλα τα μέλη μας, ως προς τη σωστή ενημέρωση για την συμπεριφορά μας απέναντι στα πλάσματα που συναντάμε στους δρόμους και επιζητούν την υποστήριξή  μας.

Είχαμε την τύχη και χαρά να γνωριστούμε με κυρίες της εξαιρετικής ομάδας SAPT Hellas( www.sapt.gr )-Δράση για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδος. Η ομάδα αυτή πηγαίνει σε σχολεία και παρουσιάζει στα παιδιά όλων των ηλικιών (από νηπιαγωγεία μέχρι και Λύκεια), το διαδραστικό πρόγραμμά της, ώστε να μάθουν να  σέβονται, να αγαπούν και να αντιμετωπίζουν με  σωστό τρόπο τα Αδέσποτα.

Φέραμε σε επαφή την ομάδα  SAPT με τους υπευθύνους του Δήμου Αμαρουσίου  κ. Τζωρτζάκη που διαχειρίζεται το Πρόγραμμα για τα Αδέσποτα από το 2004, την Δημοτική Σύμβουλο κα Χαλιώτη υπεύθυνη για τη Δομή των Αδέσποτων οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και συνεπικουρούμενοι από την διακριτική στήριξη του κ. Πατούλη,  επετεύχθη ο στόχος μας, ώστε με  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να προγραμματιστούν παρουσιάσεις σε σχολεία του Αμαρουσίου.

Η ομάδα προσφέρθηκε να  παρουσιάσει το πρόγραμμα στα μέλη μας (και σε όσους βεβαίως θέλουν να παρευρεθούν), ώστε να γίνουμε γνώστες και κοινωνοί της τόσο ουσιαστικής και ενδιαφέρουσας δράσης της.

Την Δευτέρα 23/6/14, στις 7-9 μ.μ.  μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου η Αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων του Δημαρχείου, όπου θα παρακολουθήσουμε πλήρως το 2ωρο πρόγραμμα της ομάδας SAPT με επικεφαλής την κ. Οικονόμου.

Σας περιμένουμε όλους μαζί με φίλους και γνωστούς σας, να μιλήσουμε , να καταθέσουμε απόψεις, απορίες και να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της συγκεκριμένης δράσης που θα βοηθήσει στην προσπάθεια του συλλόγου μας για δημιουργία φιλοζωικών συνειδήσεων αρχής γενομένης από τα παιδιά μας.

Έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά μπροστά μας και η συμβολή και οι ιδέες του καθενός μας είναι χρήσιμες για την οργάνωση των δράσεών μας.

Με βαθιά εκτίμηση στην προσπάθεια του καθενός από τα μέλη μας για την προσφορά τους στα Αδέσποτα,

Βαρότση Μόνικα

Δαμιανού Πέννυ

Δεληγιαννοπούλου Γεωργία

Καλογιάννη Θεοφανώ

Τσιπουράκη Παυλίνα

Φωτιάδης Χρήστος

Ψιμούλη Κωνσταντίνα

Ενημέρωση 24/6/14

Η εσπερίδα εχθές 23/6/14 πήγε πολύ καλά και το κοινό ήταν πολύ ζωντανό. Έτσι, μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων της SAPT Hellas ακολούθησε πολυ ενδιαφέρον διάλογος για επίμαχα θέματα συμπεριφοράς των ανθρώπων προς αδέσποτους και δεσποζόμενους σκύλους όπως και ερωτήσεις/απαντήσεις που απασχολούν τους δημότες οι οποίοι φάνηκαν πολύ “ζεστοί” και έτοιμοι να συνεργαστούν με το νεοσύστατο Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσία (ΣΩ.ΦΙ.Α.). Ευχόμαστε δύναμη και ζήλο στα μέλη του ΣΩ.ΦΙ.Α. και επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι μας χρειαστούν και φυσικά θα φορντίσουμε να δώσουμε προτεραιτότητα στα σχολεία του Αμαρουσίου με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015.

Leave a Reply

*