Τα νέα της SAPT Hellas

Διαβάστε αναλυτικά....

Μία απίστευτη πρωτιά για τη χώρα: Οι Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής της SAPT Hellas στην Κλινική Ογκολογίας-Αιματολογίας Παίδων και Εφήβων του Πα.Γ.Ν.Η (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου).

Ένας στόχος ορόσημο της οργάνωσης SAPT Hellas που ιδρύθηκε το 2005 και απαρτίζεται αποκλειστικά από εθελοντές επετεύχθη το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου 2023.

Ο λόγος για την είσοδο των ημίαιμων, πρώην αδέσποτων και εκπαιδευμένων σκύλων θεραπευτικής επαφής Μπίγκλα, Νάπολι, Χιόνα και Μπλάκυ μέσα στους θαλάμους των μικρών ασθενών και στους διαδρόμους της Κλινικής.

Τα παιδιά και οι έφηβοι – με πρόσωπα που έλαμπαν από χαρά- χάιδεψαν, αγκάλιασαν, ξάπλωσαν τα κεφαλάκια τους πάνω στην μαλακιά γούνα των τετράποδων καινούργιων φίλων τους και βέβαια τους πήγαν βόλτα στους διαδρόμους τις κλινικής και σε άλλους θαλάμους. Από κοντά οι γονείς τους, που δεν σταμάτησαν να τα καμαρώνουν και να απαθανατίζουν τις συγκινητικές αυτές στιγμές, φωτογραφίζοντας και τραβώντας βίντεο.

Η τιμή που μας έγινε είναι τεράστια και η εμπειρία αυτή θα μας μείνει αξέχαστη διότι εκτός από την απέραντη ικανοποίηση που νιώσαμε ως άνθρωποι δίπλα στα παιδιά με τα χαμογελαστά πρόσωπα, το βήμα αυτό είναι η επιτομή του λόγου για τον οποίο ιδρύθηκε η μη κερδοσκοπική οργάνωση SAPT Hellas: Να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μαθητές αλλά και σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, αναδεικνύοντας παράλληλα το βαθιά κοινωνικό πρόσωπο του σκύλου. Ακόμα περισσότερο του πρώην αδέσποτου, που, από ανεπιθύμητος και πεταμένος σαν σκουπίδι, βρέθηκε και πάλι κοντά στον άνθρωπο για να του προσφέρει ανιδιοτελή αγάπη και συντροφιά.

Το ΔΤ αυτό είναι παράλληλα μία ανοιχτή πρόσκληση στις Διοικήσεις Νοσοκομείων χρονίων ή ανιάτων παθήσεων για παιδιά στην Αττική να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Διότι φυσικά σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που έδειξε το Πα.Γ.Ν.Η είτε με επισκέψεις τύπου «Δραστηριότητες με βοήθεια των Ζώων» (Animal-Assisted Activities) είτε με τακτικές επισκέψεις Θεραπευτικής Επαφής (Animal-Assisted Therapy).

Περισσότερες φωτογραφίες

Leave a Reply

*