Τα νέα της SAPT Hellas

Διαβάστε αναλυτικά....

Επιμορφωτική Συνάντηση “Βιωματική εκπαίδευση παιδιών με σκύλους που κάποτε ήταν … αδέσποτοι”

Αθήνα 2/3/2015

Αγαπητοί παιδαγωγοί,

 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση SAPT Hellas (Αρ. Πρωτοδικείου 8533/14-06-2005) υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία -εδώ και δέκα έτη- δωρεάν για τους φορείς που την προσκαλούν (σχολεία, ειδικά σχολεία και ιδρύματα) δύο προγράμματα, το «Εκστρατεία Ενημέρωσης» και το «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής».

 

Έτσι, με πρωτοβουλία του Δήμου και παιδαγωγών του Βύρωνα, σε συνεργασία με την SAPTHellas, οργανώνεται Σεμινάριο με θέμα ομιλίας από την πλευρά της οργάνωσης: «Βιωματική εκπαίδευση παιδιών με σκύλους που κάποτε ήταν … αδέσποτοι».

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/3/2015 και ώρα 18:00-19:30 στον 2ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα (Παύλου Μελά 2, Καρέας), και σκοπός της συμμετοχής σε αυτό από την πλευρά της SAPT Hellas είναι η παρουσίαση του προγράμματος «Εκστρατεία Ενημέρωσης» σε παιδαγωγούς/εκπαιδευτικούς της Α/θμιας ή Β/θμιας, ανεξαρτήτως περιοχής.

Αρχικά θα υπάρξει πλήρης περιγραφή, ειδικά του βιωματικού μέρους των επισκέψεων της ομάδας εθελοντών της SAPT Hellas με παράλληλη προβολή διαφανειών. Κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση μέσα από την οποία οι εκπαιδευτικοί θα βοηθηθούν στην κατανόηση βασικών αρχών της συμπεριφοράς ζώων (σκύλων) ώστε με τη σειρά τους να μεταφέρουν στα παιδιά γνώσεις επί της σωστής συμπεριφοράς τους. Όπως ξέρουμε, με τις γνώσεις αυτές αποφεύγονται τα συνήθη «συμβάντα» που βαφτίζονται -κυρίως από τα ΜΜΕ – αλλά και από αδαείς συμπολίτες μας, ως «επιθέσεις σκύλων».

Ομιλήτρια εκ μέρους της SAPT Hellas θα είναι η συν-ιδρύτρια της οργάνωσης και εθελόντρια εκπαιδεύτρια σκύλων κα Χριστίνα Οικονόμου.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Leave a Reply

*