Τα νέα της SAPT Hellas

Διαβάστε αναλυτικά....

Δράση βιωματικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών στη σωστή διαχείριση των ζώων, 12 και 13 Οκτωβρίου στο Αίγιο

DIKEPA LOGO

Νικ. Πλαστήρα 19 ΤΚ 25100 – ΑΙΓΙΟ

Τηλ: 26910-68308 Fax: 26910-28210

www.dikepaigialeias.gr email: dhkepaigialeias@gmail.com

Αίγιο, 5 Οκτωβρίου 2015

 

 

Δράση βιωματικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης μαθητών στη σωστή διαχείριση

των ζώων, 12 και 13 Οκτωβρίου στο Αίγιο

 

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και ο Δήμος Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου), θεωρώντας πως η σωστή διαχείριση των ζώων αποτελεί αναγκαία παιδεία για κάθε ενεργό πολίτη, διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τη μαθητική κοινότητα και ειδικότερα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, με την Εθελοντική Ομάδα Επισκέψεων της SAPT Hellas (Stray Action-Pet Therapy Hellas–Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), το διήμερο Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημέρωσης/βιωματικής εκπαίδευσης είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2015-2016 για το νομό Αττικής είναι εγκεκριμένο από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου και για τα σχολεία της Αιγιαλείας (Εγκριτική Εγκύκλιος Φ15/1949/156553/Δ1).

To πρόγραμμα ενημέρωσης/ βιωματικής εκπαίδευσης συνίσταται στα εξής:

  • Ενημερωτική παρουσίαση στο θέμα της διαχείρισης των ζώων.
  • Πρακτική εφαρμογή των γνώσεων μέσω αλληλεπίδρασης των παιδιών με σκύλους, οι οποίοι συνοδεύονται από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές της SAPT Hellas, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επί 10 έτη. Οι σκύλοι θεραπευτικής επαφής που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι όλοι ημίαιμοι, υγιείς, εκπαιδευμένοι και υιοθετημένοι από τους εθελοντές της SAPT Hellas.

Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης/βιωματικής εκπαίδευσης, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και έχει ως εξής:

-Δημοτικά Σχολεία: 8.45 -9.45 / 10.00-11.00 / 11.15-12.15 / 12.30-13.30

-Νηπιαγωγεία: 17.00-18.00 και 18.30- 19.30

Τιμή εισόδου: 1 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια”.

 

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη δημιουργηθούν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Τη φόρμα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.grκαι να την αποστείλετε είτε με e-mail στο dhkepaigialeias@gmail.com ή στο fax 26910-28210.

 

Χορηγοί της δράσης:

  • JS SGOURDOS PET, Γιάννης Σγούρδος-Τροφές κατοικιδίων ζώων, Βασ.Κων/νου 105, Αίγιο-Τηλ. 26910-20796.
  • Bistro 25, πλατεία Ακράτας
  • Μεζεδοπωλείο “Έπρεπε”, παραλία Αιγίου
  • Refrain by Stratos, παραλία Άκολης
  • Ξενώνας “Μελίτη”, παραλία Ακράτας
  • Μαγειρείο “Η Παλιά Αγορά του Αιγίου”, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου

 

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο γενικότερο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, που θα περιλαμβάνει τους επόμενους μήνες κι άλλες ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας, της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια”. Στόχος είναι η καλλιέργεια της πολιτισμένης και υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων και κυρίως των αδέσποτων και κατ’επέκτασιν η καλλιέργεια της αξίας του ανθρωπισμού γενικότερα.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Μαρία Τσουκαλά

 

ΑΦΙΣΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΩΩΝ-SMALL

 

 

Leave a Reply

*