Γίνε Εθελοντής!

Σε χρειαζόμαστε.

Ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές;

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντής της SAPT Hellas, πείτε μας τον τρόπο με τον οποίο πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να συμβάλετε στην προσπάθειά μας. H βοήθεια που χρειαζόμαστε αφορά αφενός στις επισκέψεις μας σε σχολεία ή ιδρύματα και αφετέρου σε άλλη υποστήριξη, γενική, όπως μεταφράσεις κειμένων στα αγγλικά, εργασία από τον υπολογιστή σας και φυσικά υποστήριξη με φυσική παρουσία σας στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε ή συμμετέχουμε αλλά και τα παζάρια μας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Προϋποθέσεις ένταξης στην ομάδα

Αν η επιθυμία σας είναι να μας βοηθήσετε στις επισκέψεις μπορείτε να συπληρώσετε την φόρμα του Υποψήφιου Εθελοντή που θα βρείτε εδώ, αφού βεβαιωθείτε ότι:

  1. διαθέτετε τα πρωινά (10:00-14:00) Τετάρτης.
  2. μετακινείστε αυτόνομα όπως όλοι οι εθελοντές μας
  3. δέχεστε να συμμετάσχετε σε αρκετές εβδομαδιαίες επισκέψεις –τουλάχιστον 20 στη σειρά εκτός απροόπτου πάντα-  ώστε να “ζήσετε” την ομάδα και το έργο της από κοντά

Τότε, θα συναποφασίσουμε αν θα συνεχίσετε την παρουσία σας στην ομάδα ως Εθελοντής Γενικής Υποστήριξης της SAPT Hellas και, αν ναι, θα φορέσετε το “κίτρινο” της ομάδας μας.

Στη συνέχεια, μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε:

  • να παραμείνετε στην Ομάδα Γενικής Υποστήριξης, είτε γιατί ο τρόπος ζωής σας δεν επιτρέπει την επαρκή φροντίδα και ενασχόληση με σκύλο είτε γιατί δεν είστε κατάλληλος κηδεμόνας/χειριστής σκύλου για συμμετοχή στα προγράμματά μας (*)

ή

  • να αξιολογηθείτε μαζί με τον ημίαιμο σκύλο σας από την υπεύθυνη εκπαιδεύτρια της ομάδας και κατόπιν σχετικής δωρεάν εκπαίδευσης, να μεταπηδήσετε στην Ομάδα Επισκέψεων με Σκύλο, αρχικά αυστηρά για τα σχολεία και αργότερα ενδεχομένως για τα ιδρύματα.
(Αν δεν έχετε σκύλο, τότε θα εξετάσουμε την πιθανότητα να υιοθετήσετε ημίαιμο σκύλο που θα βρούμε μαζί ώστε να εκπαιδευθείτε για την ένταξη στην ομάδα αυτή).

(*) Ενώ πάντα χρειαζόμαστε βοήθεια, μας ενδιαφέρει να μεγαλώνουμε την ομάδα μας με πολύ προσεκτικά βήματα λόγω και της μεγάλης ευθύνης που έχουμε εισερχόμενοι σε σχολεία και ιδρύματα. Εφόσον λοιπόν έρθετε σε μία πρώτη επίσκεψη και σας αρέσει η προσπάθειά μας, θα πρέπει να συνεχίσετε να έρχεστε κάθε εβδομάδα μαζί μας, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μετά τις 20 παρουσίες θα ενταχθείτε στην Ομάδα Επισκέψεων με Σκύλο. Γιατί; Γιατί ενώ μπορεί να είστε θαυμάσια επιλογή ως Εθελοντής Γενικής Υποστήριξης, είναι πιθανό, κι έχει συμβεί στο παρελθόν, ο σκύλος σας να μην αισθάνεται άνετα και “προστατευμένος” δίπλα σας και άρα να μην μπορεί να φέρει εις πέρας την εργασία αυτή, περνώντας ο ίδιος ευχάριστα αλλά και με ασφάλεια για όλους (υπόλοιπους σκύλους της ομάδας ή ωφελούμενους).

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπλήρωση φόρμας επικοινωνίας για Εθελοντές

Παρακαλούμε συμπληρώστε την Ειδική Φόρμα Επικοινωνίας για Εθελοντές συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.