Γίνε Εθελοντής!

Σε χρειαζόμαστε.

Ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές;

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντής της SAPT Hellas, πείτε μας τον τρόπο με τον οποίο πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να συμβάλετε στην προσπάθειά μας. H βοήθεια που χρειαζόμαστε αφορά αφενός στις επισκέψεις μας σε σχολεία ή ιδρύματα και αφετέρου σε άλλη υποστήριξη, γενική, όπως μεταφράσεις κειμένων στα αγγλικά, εργασία από τον υπολογιστή σας και φυσικά υποστήριξη με φυσική παρουσία σας στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε ή συμμετέχουμε αλλά και τα παζάρια μας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Προϋποθέσεις ένταξης στην ομάδα

Αν η επιθυμία σας είναι να μας βοηθήσετε στις επισκέψεις, τότε θα πρέπει να διαθέτετε τα πρωινά κυρίως Τετάρτης, ενίοτε και Παρασκευής. Επίσης, προκειμένου για εκδηλώσεις, κάποιες φορές οι εθελοντές καλούνται να διαθέσουν χρόνο το Σάββατο ή την Κυριακή. Ως Υποψήφιος Εθελοντής Γενικής Υποστήριξης, αφού έρθετε σε αρκετές εβδομαδιαίες επισκέψεις –τουλάχιστον 20 στη σειρά εκτός απροόπτου πάντα-  και έχετε «ζήσει» την ομάδα και το έργο της θα έχει έρθει πια η ώρα να αποφασίσουμε μαζί αν θα συνεχίσετε την παρουσία σας στην ομάδα. Αν ναι, θα καταχωρηθείτε επισήμως πια ως Εθελοντής Γενικής Υποστήριξης της SAPT Hellas και, αφού φορέσετε το “κίτρινο” της ομάδας μας, μπορείτε :

  • να αξιολογηθείτε μαζί με τον ημίαιμο σκύλο σας από την υπεύθυνη εκπαιδεύτρια της ομάδας και κατόπιν σχετικής δωρεάν εκπαίδευσης, να μεταπηδήσετε στην Ομάδα Επισκέψεων με Σκύλο, αρχικά αυστηρά για τα σχολεία και αργότερα ενδεχομένως για τα ιδρύματα. Αν δεν έχετε σκύλο, τότε θα εξετάσουμε την πιθανότητα να υιοθετήσετε ημίαιμο σκύλο που θα βρούμε μαζί ώστε να εκπαιδευθείτε για την ένταξη στην ομάδα αυτή.

ή

  • να παραμείνετε στην Ομάδα Γενικής Υποστήριξης, είτε γιατί ο τρόπος ζωής σας δεν επιτρέπει την επαρκή φροντίδα και ενασχόληση με σκύλο είτε γιατί δεν είστε κατάλληλος κηδεμόνας/χειριστής σκύλου για συμμετοχή στα προγράμματά μας (*)

(*) Ενώ χρειαζόμαστε βοήθεια, μας ενδιαφέρει να μεγαλώνουμε την ομάδα μας με πολύ προσεκτικά βήματα. Εφόσον λοιπόν έρθετε σε μία πρώτη επίσκεψη και σας αρέσει η προσπάθειά μας, θα πρέπει να συνεχίσετε να έρχεστε κάθε εβδομάδα μαζί μας, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μετά τις 20 παρουσίες θα ενταχθείτε στην Ομάδα Επισκέψεων με Σκύλο (που έχετε ήδη ή που τυχόν θα θέλατε να υιοθετήσετε). Αυτό γιατί μπορεί να είστε θαυμάσια επιλογή ως εθελοντής γενικής υποστήριξης, αλλά να κρίνουμε ότι ένας σκύλος δεν αισθάνεται άνετα και “προστατευμένος” δίπλα σας και, η καλή ψυχολογία των σκύλων της ομάδας μας είναι για τη “δουλειά” μας πολύ σημαντικό!

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Συμπλήρωση φόρμας επικοινωνίας για Εθελοντές

Παρακαλούμε συμπληρώστε την Ειδική Φόρμα Επικοινωνίας για Εθελοντές συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.