Τα νέα της SAPT Hellas

Διαβάστε αναλυτικά....

Αφαίρεσαν με εισαγγελική παραγγελία τον σκύλο από τον ιδιοκτήτη του επειδή τον κακοποιούσε

Στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) μεταφέρθηκε χθες το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες, το οποίο αφαιρέθηκε προσωρινά από τον ιδιοκτήτη του με εισαγγελική παραγγελία επειδή το κακοποιούσε. Το σκυλί που είναι Γαλλικό Μπουλτόγκ ζούσε διαρκώς στο μπαλκόνι του διαμερίσματος μιας πολυκατοικίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Γειτόνισσα διαπίστωσε κυρίως από τη δυσοσμία – από τα κόπρανα και τα ούρα – την κακή κατάσταση του ζώου.

Μάλιστα ο νεαρός ιδιοκτήτης του το άφηνε χωρίς τροφή και νερό (!) με αποτέλεσμα το ζώο να γλύφει τις σταγόνες που έτρεχαν από τη σωλήνα του κλιματισμού που κατέληγε το μπαλκόνι, όταν το χρησιμοποιούσαν οι ένοικοι.

Για την κακοποίηση του ζώου ενημερώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 η Μπέττυ Καρασαχινίδου μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Αγίας Βαρβάρας – Αιγάλεω. Στις 11 Σεπτεμβρίου η γειτόνισσα και αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης του ζώου μαζί με την εκπρόσωπο του φιλοζωικού συλλόγου πήγαν στο Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας – το οποίο συνεργάστηκε άψογα μαζί τους – και κατέθεσαν καταγγελία.

Στις 13 Σεπτεμβρίου εξεδόθη και η εισαγγελική παραγγελία για την κατάσχεση του ζώου. Το περιπολικό πήγε να πάρει το σκυλί αλλά οι ένοικοι δεν άνοιξαν. Την επόμενη μέρα το περιπολικό ξαναπήγε μαζί με φορτηγάκι του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να απομακρύνουν το ζώο αλλά ούτε και τότε αυτό κατέστη εφικτό, αφού κανείς από το διαμέρισμα δεν τους άνοιξε.

Από το Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας ενημερώθηκαν οι γονείς του νεαρού στον οποίο ανήκει το ζώο και τελικά το σκυλί παραδόθηκε χθες στους εκπροσώπους του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ., όμως σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα στο ίδιο μπαλκόνι ζούσε μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο και άλλο ένα σκυλί ίδιας ράτσας το οποίο πια δεν βρίσκεται πια εκεί.

Έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση της παθητικής κακοποίησης του ζώου, το σκυλί δεν θα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την τύχη του και για την ποινή του νεαρού άνδρα που το έχει ταλαιπωρήσει τόσο.

Είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι πριν από την καταγγελία με εισαγγελική εντολή είχαν γίνει συστάσεις στο νεαρό ώστε να φροντίζει το ζώο του αλλά ούτε και τότε συμμορφώθηκε.

Leave a Reply

*