Φρόσω η Ευβοιώτισσα

Donate Now

Ενημέρωση: 20/9/2015

H Φρόσω μας η Ευβοιώτισσα, υιοθετήθηκε από ένα πάνγλυκο ζευγάρι τον Γιώργο και την Όλγα. Θαυμάστε την στο νέο της περιβάλλον και με την νέα της μαμά…

Η Φρόσω βρέθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2014 στο Νέο Προκόπι Ευβοίας -το χωριό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Τεσσάρων μηνών περίπου τότε, χωρίς μαμά και αδέρφια εκεί γύρω. Μας πλησίασε, αν και κάπως επιφυλακτικά στην αρχή, αποζητώντας χάδια. Δε σταμάτησε να μας ακολουθεί και εμείς δε μπορούσαμε να αφήσουμε ένα τόσο δα πλασματάκι μέσα στη βροχή. Μόλις την πήραμε αγκαλιά, αφέθηκε αμέσως και χαλάρωσε. Στο αυτοκίνητο, παρ’ όλες τις στροφές και την αρκετά μεγάλη για ένα κουταβάκι διαδρομή ως την Αθήνα, η Φρόσω δε ζαλίστηκε καθόλου, ούτε φοβήθηκε. Αντιθέτως, κοιμήθηκε του καλού καιρού! Είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, πανέξυπνο, παιχνιδιάρικο, πολύ τρυφερό και χαδιάρικο, ενώ είναι και μια πολύ καλή φύλακας (ηχητικός συναγερμός, χωρίς όμως εμμονικό γαύγισμα). Έχει ένα πανέξυπνο μουτράκι και τα πατουσάκια και η ουρίτσα της είναι σαν να τα έχει βουτήξει σε λευκή μπογιά. Έχει εκτιμηθεί από εθελόντρια εκπαιδεύτρια σκύλων με πολυετή εμπειρία η οποία την βρίσκει θαυμάσια και πολύ ισορροπημένη. Όταν την καλούμε κοντά μας “τσακίζεται” στην κυριολεξία να έρθει κοντά μας για να λάβει κι άλλα χάδια.

Η Φρόσω μένει σε πανσιόν επί πληρωμή και το κόστος καλύπτει η ίδια κοπέλα που καλύπτει τη διαμονή ενός άλλου σκυλου, του Γιώργου του Χαλκιδέου. Η Φρόσω έχει αποπαρασιτωθεί για εξωπαράσιτα και ενδοπαράσιτα, έχει εμβολιαστεί, έχει τσιπ με αριθμό 900182001138108 και έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις που την βρήκαν υγιέστατη. Είναι μικρόσωμη (10 κιλά περίπου) και δε θα μεγαλώσει άλλο. Η Φρόσω φιλοξενείται σε πανσιόν επί πληρωμή και αν θέλετε να την γνωρίσετε μπορείτε να καλέσετε την Ευαγγελία στο 6980-319699. Ακόμα καλύτερα όμως να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο της SAPT Hellas ώστε εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων να αναλάβουν δωρεάν να σας συναντήσουν στη γνωριμία σας με τη Φρόσω και, αν όλα πάνε καλά και την υιοθετήσετε, να σας βοηθήσουν  στην προσαρμογή της στο σπίτι σας.