Γιώργος ο Χαλκιδέος

Donate Now

Ο Γιώργος βρέθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2015 λίγο έξω από τη Χαλκίδα. Πέντε με έξι μηνών περίπου τότε, ολομόναχος, κυριολεκτικά στο πουθενά, καθώς στην περιοχή δεν υπήρχε απολύτως τίποτε. Είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα που βρέθηκε σε αξιοθρήνητη κατάσταση. Αποστεωμένος, κατά πάσα πιθανότητα δηλητηριασμένος και ετοιμοθάνατος. Παρόλα αυτά, μόλις του μιλήσαμε, κούνησε κατευθείαν την ουρά του, με την ελάχιστη δύναμη που του είχε απομείνει και μας κοίταξε με ελπίδα και το βλέμμα του ξαναζωντάνεψε μόλις είδε ότι κάποιος του έδωσε σημασία. Ο Γιώργος στεκόταν στην άκρη ενός δρόμου που διασχίζει κάποια χωράφια μεν, πολυσύχναστο δε. Τα αυτοκίνητα δε σταματούσαν να περνούν, αλλά κανένας δεν του έδινε σημασία, παρόλο που τα μπροστινά του ποδαράκια ήταν στην άσφαλτο και ο μισός ήταν κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο και τα αυτοκίνητα περνούσαν “ξυστά” από δίπλα του.

Μετά από πολύωρη έρευνα καταφέραμε να βρούμε μια κλινική, όπου εξετάστηκε ο Γιώργος και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα, αρχικά με ορό, καθώς αρνούνταν να φάει. Σύντομα, όμως, άρχισε να τρώει και δε σταμάτησε, με ιδιαίτερη από τότε αδυναμία στους μαγειρευτούς και ψητούς μεζέδες, ενώ με την ίδια ευχαρίστηση καταναλώνει και την ξηρά τροφή.

Καλόβολος σε όλα του χωρίς υπερβολή, είναι ο πιο ναζιάρης άντρας που έχουμε γνωρίσει! Είναι πολύ χαδιάρης, με προτίμηση στα χάδια στον λαιμό. Κουνάει την ουρά του διαρκώς σχεδόν. Είναι πολύ φιλικός, αλλά και καλός φύλακας. Είναι απίστευτα αγαπησιάρης, πανέξυπνος και υπάκουος.

Ο Γιώργος έχει πλέον θεραπευτεί, αλλά θα χρειαστεί να μείνει περίπου έναν μήνα ακόμη κοντά μας, για να φάει καλά και να καρδαμώσει. Μένει σε πανσιόν επί πληρωμή από την ίδια κοπέλα που πληρώνει και για την διαμονή άλλου σκύλου της Φρόσως. Είναι εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος (ενδοπαράσιτα & εξωπαράσιτα), έχει τσιπ με αριθμό 941000016707125 και έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις. Ο Γιώργος φιλοξενείται σε πανσιόν επί πληρωμή και αν θέλετε να τον γνωρίσετε μπορείτε να καλέσετε την Ευαγγελία στο 6980-319699. Ακόμα καλύτερα όμως να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο της SAPT Hellas ώστε εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων να αναλάβουν δωρεάν να σας συναντήσουν στη γνωριμία σας με τον Γιώργο και, αν όλα πάνε καλά και τον υιοθετήσετε, να σας βοηθήσουν  στην προσαρμογή του στο σπίτι σας.